Tarım Kooperatifi Genel müdürünün maaşı düşecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Tarım Kredi'de huzur hakkı gibi yan gelirlerle 100 bin liraya varan Genel Müdür ücreti, 25-30 bin liraya, Tarım Kredi şirketlerindeki genel müdür ücretleri de 50-60 bin liradan 15-20 bin liraya indirilecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2016 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tarım Kooperatifi Genel müdürünün maaşı düşecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetim Kurulu üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantı sonrasında yönetim kurulunun aldığı kararları açıkladı. Kamuoyunda tartışmalara neden olan Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürünün 100 bin TL olan maaşında yüzde 70 kesinti yapılacağını açıkladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetim Kurulu üyeleriyle toplantı yaptı. Bakan Çelik, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nde düzenlenen toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bakan Çelik şunları söyledi: "Bu konu ile ilgili olarak Tarım Kredi Kooperatifi ve yöneticileri bundan böyle ücret ödemeleri ile gündeme gelsin istemiyoruz. Ana görevlerine endekslenmiş, çiftçiye hizmeti esas alan bir anlayış ile geleceğe yürümeleri açısından genel müdürden başlamak üzere ücretlerde yüzde 70'e kadar varan bir kesintiye gidilecektir. Yüzde 70'e kadar diyorum özellikle, çünkü şirketin büyüklüğü, yapılan iş ve işlemler maaş belirlemede esas alınacak. Artık bundan böyle kamuoyunda maaş konusunda değil, çiftçiye hizmetleri ile gündeme gelen bir kurum haline gelmiş olacaktır. Ayrıca birden fazla şirkette yönetim kurulu veya denetme kurulu üyeliği gibi görevler söz konusu olduğunda da ilgili üye sadece bir tanesinden ücret alabilecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber